Prikažite samo K2 članke sa slikom u modulu NEWS SHOW PRO GK5

Svako ko koristi Joomla CMS za razvoj internet prezentacija zna koliko je koristan besplatan modul News Show Pro GK5 razvijen od strane GAVICK-a. Izuzetno je svestran i lako se sa njim radi a nedavno mi je zatrebala opcija koja bi omogućila da modul prikaže samo K2 članke koji imaju sliku.

Evo kako da dodate ovu opciju.

1. Prvo otvorimo fajl: mod_news_pro_gk5.xml (nalazi se /modules/mod_news_pro_gk5 folderu) i u njemu oko linije 262 dodamo sledeći kod:

<field name="k2_get_only_items_with_images" type="list" class="gk_switch" default="0" label="Show only items with images" description="With this option ON the module will get only the K2 items with image (the ones with image_credits field not empty!)">
<option value="1">Yes</option>
<option value="0">No</option>
</field>

2. Nakon toga potrebno je da otvorimo fajl: /modules/mod_news_pro_gk5/data_sources/com_k2/model.php i u njemu uradimo dve male izmene i to:

oko linije 237 dodamo sledeći kod:

// only K2 items with image - helper variables
if($config['k2_get_only_items_with_images'] == 1) {
$onlyitemswithimage = ' AND content.image_credits !="" ';
} else if($config['k2_get_only_items_with_images'] == 0) {
$onlyitemswithimage = '';
}


nakon toga, malo niže liniju koda koja glasi:

content.published = 1 AND content.trash = 0

izmenimo da glasi:

content.published = 1 AND content.trash = 0'. $onlyitemswithimage .'

Ako je sve odrađeno kako je navedeno u administratorskom delu modula kod opcija za podešavanje K2 pojaviće se mogućnost da izaberete da li želite da modul prikaže samo članke sa slikom. Srećno!

NAPOMENA: ove izmene u kodu prikazaće sve K2 članke čije polje "image credits" nije prazno. Obzirom da K2 ne smešta u bazu informaciju o tome da li članak ima ili nema sliku kod za detektovanje postojanja slike bio bi malo složeniji. Međutim i ovaj trik može da posluži :)